10 Stiri de Retinut de la Summitul G20 despre Cryptomonede

0
25

Sapta mana trecuta, 26-30 martie 2018, grupul celor 20 de tari cu cele mai mari economii din lume a avut inca o intalnire la Buenos Aires, Argentina. Definirea standardelor legislative pentru monezile digitale a fost unul din cele mai importante topice ce aveau sa se discute.

Importanta a tot ceea ce s-a discutat si hotarat la Summitul G20 in ceea ce priveste cryptomonedele va genera un impact extrem de puternic in toata lumea.

Principalul mesaj a fost:

Nu vom interzice, dar vom regula legislativ aceasta piata a monezilor digitale.

De altfel, aceasta abordare nu poate fi decat o veste buna, piata cryptomonedelor avand nevoie imperativa de o serie de legiferari, nu prea intruzive, fiind un taram de vis pentru amatorii de scam si fraude. In iulie, primul pas ar trebui sa fie facut, astfel incat legiferarea sa ajute la dezvoltarea infrasctructurii legitime a Bitcoinului si nu numai.

  1. Cryptomonedele/Blockchain-ul ar trebuii sa fie adoptate de catre toate tarile.

Participantii la G20 au recunoscut faptul ca monezile digitaleau puterea de a deferi populatiei decizia, ceea ce in acest moment nu se intampla, oamenii fiind la marginea sistemului economic.

2. S-a recunoscut impotenta tendului actual al economiei.

Ministrii au ajuns la concluzia catraditionala economie este intr-un proces de transformare si nu este posibil sa se separe fortat de progresul digital.

3. Legiferarea crytpomonedelor este inevitabila.

Chiar daca cetatenii sunt reali, apartinand tertelor tari, legiferarea este un proces inevitabil, ca in orice domeniu sau afacere, asa ca trebuie stabilite reguli si limite.

4. Legiferare dar nu interzicere a cryptomonedelor.

Membri Sumitului G20 au ajuns unanim la concluzia ca aceste cryptomonede sunt importante si reprezinta o revolutie digitala in economie si si organizatiile sociale, asa ca ele nu pot fi interzise, dar trebuie sa treaca printr-un proces de legiferare.

5. Legiferarea nu va fi impotriva dezvoltarii tehnologiei, dar taxarea entitatilor monetarea digitala se va face fara nici un dubiu.

Fara nici un echivoc, legiferarea cryptomonedelor se va face cu mare atentie, fara a se merge in extrema, dar taxarea acestora in terte monete ale intregului proces este inevitabila.

6. Primele reguli si legi se vor concepe la urmatorul summit G20 inluna iulie.

Presedintele bancii centrale, Financial Action Task Force ( FAFT) si Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) va fi responsabil cu propunerile pentru implementarile ce urmeaza a fi facute. In concluzie, primele recomandari vor fi facute publice in iulie la cea de-a 3-a intalnire a ministrilor de finante si presedintii bancii centrale.

7. Prevenirea Infractiunilor

Principalele recomandari vor fi facute in special pentru prevenirea infractiunilor din aceasta lume a cryptomonedelor, precum si pentru a preintampina orice activitate ilicita de genul terorismului financiar, spalare de bani si de asemenea protectia consumatorilor.

8.Urmarirea traseului monezilor si cunoasterea tanzactionarilor

Inca nu s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste cum sa daca activele crypto vor fi urmarite. Nici macar nu se stie daca acest lucru este posibil in momentul de fata. PAradoxal, aceasta problema de a identifica traseul monezilor va fi unul din punctele cheie ce se vor discuta pe parcursul urmatorului summit.

9. Europa vrea sa duca aceasta discutie dincolo de G20.

Reprezentantii Europei vor sa dicteze recomandarile de legiferare ale cryptomonedelor si se pare ca nu intentioneaza sa astepte reglementarile ce se vor hotara in cadrul G20 din iulie. Un grup de tari din continentul nostru a format deja o comisie ce va genera reglementari inca dinaintea urmatorului summit.

10. Legiferare autonoma in fiecare tara.

Desi subiectul nu a fost inca adresat oficial, in spatele usilor inchise aceasta legiferare a inceput sa prinda contur deja in Japonia, Puerto Rico si US, iar vestile probabil ca vor incepe sa ajunga destul de curand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here