A venit timpul sa nu te mai intereseze pretul BTC-ului

0
37

Inceputul acestui articol ar fi cam asa:

Daca te-ai bagat in tavalugul asta cu monezi digitale si te uiti la pretul BTC-ului din ora in ora, plangadu-te ca nu mai creste, atunci ar trebui sa iti gasesti altceva de facut. Nimic pe lumea asta, nici o actiune, nici o cryptomoneda nu are crestere constanta pur si simplu. Pretul va varia, dar cel mai bine ar fi sa incerci sa te uiti la pretul BTC-ului intr-o imagine macro. Ar fi foarte greu, caci aceasta moneda a avut un parcurs fulminant, depasind orice asteptari.

Pretul BTC din 2010 pana in 2018

Pretul BTC-ului este bun exact asa cum este acum

Foarte multa lume este reticienta atunci cand vine vorba de cryptomonede in speta BTC.Ultimul an a fost mai mult decat crescator cu o crestere meteorica, aproape ridicola. De la 1000$ a ajuns la 20.000$. Era mai mult decat evident ca era vorba de o bula financiara pretul preamaritului dragon.

Foarte multa lumea are tendinta de a se uita la pretul bitcoinului pe o perioada scurta de timp. Pe buna dreptate, valoare acestuia a scazut dramatic de 4 luni de zile. Totul nu a fost decat benefic, caci era destul de multa lume ce astepta sa isi cumpere bilete la spectacol. Insa nu aveai cum sa dai pret de Liga Campionilor la un meci din divizia 1.

Sunt destul de multi “cunoscatori” ce vad toata aventura asta a BTC-ului teminandu-se spectaculos in perioada imediat urmatoare. Altii il vad la 25.000$ in cateva saptamani, in timp ce unii arunca scoruri de handbal de gen 1.000.000$ in doi-trei ani de zile. Paradoxal cam toti pot avea dreptate.

 

Insa imaginea privita macro este destul de elocventa. Bitcoinului i s-a pus cruce de peste 50 de ori de la inceputurile lui pana in zilele noastre. Iar dca in 2010 nu iti luai bicicleta ci cumparai inventia aia digitala, acum ai fi fost multimilonar in $ chiar cu pretul actual.

Este evident ca balonul se mai sparge, mai tebuie carpit… Poate ca anul 2018 va fi anul in care dragonul isi va linge ranile, pregatindu-se de revelion si abia mai apoi sa isi reia feerica planare deasupra oricarei actinui, companii depe piata de capital ce a evut vre-o crestere. Nimic nu a urcat mai abitir ca BTC-ul din 2010 pana in zilele noastre, iar trendul nu pare sa se schimbe prea curand. Este o moneda extrem de volatila si tocmai de aceea are aceste sinusoidale bruste.

Multa lume se plange ca nu mai are acum cum sa investeasca in BTC ca e prea scump. Dar cine a zis sa investesti in BTC. Sunt 1800 de monezi ce pot fi achizitionate, iar pretul lor ar putea creste logaritmic, la fel cum si bitcoinul a crescut ca vrejul lui Jack. TRX, LTC, ETH, XVG, DGB, CEEX si multe altele sunt proiecte ce au la baza idei revolutionare in care descentralizarea joaca un rol extrem de important.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here