Iar au furat americanii startul. West Virginia devine primul stat ce implementeaza Blockchain Mobile Voting Solution

0
25

West Virginia testeaza o solutie militara bazata pe tehnologia blockchain pentru militarii ce nu pot ajunge personal la cabinele de vot. Va deveni oficial primul stat american ce testeaza o astfel de solutie digitala cu ajutorul unui smartphone in timpul unei campanii federale.

Secretarul de stat Mac Warner a declarat:

Lansarea acestei aplicatii va avea ca obiectiv doar alegerile ce urmeaza pe data de 8 mai 2018. Initial va fi vorba de un proiect pilot si va fi testat doar in doua regiuni, fiind vorba mai exact de Harrison County si Monongalia County, cu incepere de pe data de 23 martie pana pe 8 mai.

Obiectivul acestui proiect este de a oferi o solutie viabila cu securitate sporita, mai dezvoltata din punct de vedere tehnologic, ce va imbunatatii procentul de votanti. Finalitatea va fi extinderea acestui program la toate cele 55 de regiuni din statul West Virginia in special pentru alegerile generale ce vor urma in noiembrie 2018.

Este primul proiect pilot de gen din Statele Unite.

West Virginia ia atitudine in a oferi siguranta, acuratete si transparenta sistemului de vot in Statele Unite, pentru a oferi sansa de a participa la alegeri oricarei persoane cu drept de vot.

a declarat Werner. Aceste schimbari incearca sa recastige increderea americanilor intr-un sistem de vot ce se pare ca a iscat multe controverse odata cu alegerea noului presedinte american Donald Trump.

 

Aplicatia ce se va folosi pentru acest proiect este Voatz.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here