Mayweather implicat intr-o frauda ce are la baza un ICO

0
27

Comisia pentru Valori Mobiliare și de Bursa din S.U.A. a oprit oferta inițială ICO de cryptomonede  și a invinuit fondatorii de “incercarea de a comercializa prin frauda un ICO”, a declarat agentia,luni noaptea.

Agenția i-a acuzat Sohrab Sharma și Robert Farkas, co-fondatorii Centra Tech, de fraudă după ce au ridicat 32 de milioane de dolari prin vânzarea de “titluri neînregistrate”.

În timp ce lansarea ICO a susținut că fondurile vor merge spre dezvoltarea de produse financiare susținute de Visa și Mastercard, SEC a declarat că Centra nu a avut nici o relație cu nici o rețea de carduri de plată. Agenția a mai spus că Sharma și Farkas au creat materiale false de marketing, inclusiv directori fictivi.

În special, SEC susține, de asemenea, că fondatorii au plătit celebrități pentru promovarea ICO. Aceste celebrități par să includă campionul boxer Floyd Mayweather, care a aprobat Centra în septembrie 2017, deși postarea sa de pe Instagram a fost eliminata inca de atunci.

Într-un comunicat de presă, co-directorul Secției de Executare SEC, Steve Peikin, a declarat:

“Așa cum susținem, inculpații s-au bazat în mare măsură pe avizele de celebritate și pe mass-media sociale pentru a-și comercializa schema. Susținerile și materialele de marketing lucioase nu pot substitui cerințele de înregistrare și dezvăluire ale SEC, precum și diligența investitorilor”.

Centra și co-fondatorii săi au fost, de asemenea, incriminati intr-un alt proces în decembrie 2017, unde au fost acuzati de faptul ca  tokenul CTR  a fost, în esență, o garanție neînregistrată.

SEC a anuntat de asemenea faptul ca Sharma si Farkas au fost retinuti si incarcerati de catre autoritati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here