Bitmain confirmă lansarea primilor mineri de la ASIC Ethereum

0
21

Bitmain a dezvăluit luni mult asteptata veste potrivit careia va lansa primul miner de crypto pe ETH, ASIC

Antminer E3 va fi lansat în luna iulie, potrivit site-ului Bitmain, la un preț de 800 de dolari pe unitate. Conform declarațiilor, compania limitează comenzile la doar o unitate pentru fiecare cumparator, cu restricții privind transportul către China și Taiwan.

Așa cum probabil era de așteptat, listarea a atras rapid interesul unor potențiali cumpărători. Începând cu ora de presă, site-ul web indică faptul că primul lot a fost deja vândut.

Stirile despre produsul de minat ethereum, Bitter’s  au apărut pentru prima dată în februarie, când site-ul de știri Technews.cn din China a publicat detalii despre hardware-ul așteptat.

Și la sfârșitul lunii trecute, CNBC a citat analistul Susquehanna, Christopher Rolland, care a spus clienților firmei că un viitor circuit specific integrat de aplicații Ethernet (ASIC) ar diminua perspectivele producătorilor de plăci grafice AMD și Nvidia, ale căror produse au fost foarte solicitate de catre minerii mondiali de criptare.

În timpul călătoriilor noastre prin Asia săptămâna trecută, am confirmat faptul că Bitmain a dezvoltat deja un circuit integrat ASIC pentru extracția Ethereum și pregătește lanțul de aprovizionare pentru transporturile din semestrul al doilea,

scrie Rolland.

Totuși, rămâne să se vadă dacă ecosistemul ETH va lua măsuri pentru a bloca utilizarea ASIC viitoare prin modificări de protocol. Săptămâna trecută, un dezvoltator a prezentat o propunere de îmbunătățire ETH, care propune un fork de rețea dificil pentru a împiedica utilizarea ASIC-urilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here