Liechtenstein ar trebui sa evite legiferarea excesiva a blockchain-ului, sustine Prim Ministrul micutului stat

0
21

Blockchain-ul este liderul transformarii economice, iar Liechtenstein are de gand sa cumpere bilete pe randurile din fata.

a declarat Prim Ministrul din Liechtenstein.

 

 

Drept urmare, linia pe care se va merge va fi extrem de permisiva si de receptiva la nevoile dezvoltarii spetei blockchain, scopul final fiind ajutarea inovatiei intr-o legislatie cat mai putin restrictiva.

In timp ce alte tari, printre care si Romania, au o singura grija, mai exact taxarea acestui gen de business, Lichtenstein incearca din rasputeri sa creezeun cadru legal ce va ajuta in dezvoltarea afacerilor bazate pe cryptomonede.

Primul ministru Adrian Hasler a explicat:

Nu are nici un rost sa creem o legislatie rigida ce nu va avea sustinere practica, deoarece blockchainul se va dezvolta in afara legilor, iar singurii ce vor avea de pierdut vom fi tot noi. In mod cert asa ceva nu are cum sa fie in interesul vreunei tari. Tocmai de aceea, regulile jocului vor fi scrise astfel incat statul sa nu se interpuna agresiv in principiile functionarii unui astfel de sistem. Vom fi doar acolo unde este cu adevarat nevoie de noi, din punct de vedere legislativ.

S-a format deja o echipa de lucru ce este in discutii cu parteneri din alte tari pentru a incerca sa inteleaga exact fenomenul. De asemenea avem consultanti din mediul de afaceri implicati in cryptomonede si tot ceea ce inseamna acestea, iar impreuna cu avocati si consultanti vom trage concluziile cele mai potrivite fata de cat si cum ne vom implica legilsativ in blockchain.

Termenul pentru prezentarea concluziilor va fi in vara lui 2018.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here