S-au pus japonezii pe treaba. 500 de IT-sti angajati pentru lupta impotriva hackerilor crypto

0
24

Japonia a decis să înființeze o nouă agenție pentru a aborda mai bine criminalitatea informatică. Centrul bazat in Tokyo a angajat 500 de analiști și anchetatori IT ce vor combate, de asemenea, furtul criptocurrency. Peste 3 milioane de încercări de a fura informații digitale au fost înregistrate anul trecut. Hackerii au furat fonduri în valoare de peste 17 miliarde de yeni japonezi.

$6.3 Millioane in Cryptomonede au Fost Furati Inainte de Dezastrul Coincheck

Brigada de IT insarcinata cu aplicare a legii urmează să eficientizeze eforturile de combatere a criminalității informatice. Centrul va opera din Tokyo. Peste 500 de analiști și anchetatori din diferite ramuri ale poliției japoneze și alte servicii de securitate vor lucra la noua agenție, a raportat Kyodo. Autoritățile speră să abordeze problemele de securitate pe internet într-un mod mult mai eficient.

Doar anul trecut, hackerii au furat 17 miliarde JPY (166 milioane USD). Aceasta include criptomonezi în valoare de 6,3 milioane de dolari. Suma nu acoperă fondurile pierdute de Coincheck în acest an. În ianuarie, hackerii au obținut NEM în valoare de 550 milioane USD. Poliția continuă să investigheze furtul. Hack-ul a fost probabil efectuat cu un virus prin e-mail-ul angajaților Coincheck.

Experții în domeniul securității informatice și-au exprimat îngrijorarea vis-avis de faptul că jumătate din monedele NEM, care au dispărut, au fost spălate deja pe darknet. Se crede că atacatorii i-au transformat în alte criptomonezi sau chiar în bani. Cu câteva săptămâni în urmă, Fundația NEM a anunțat că nu va mai urmări monezile furate. Organizația din Singapore a declarat, de asemenea, că a furnizat informații menite sa ajute agenții de politie care investighează atacul hackerilor.

Criminalitatea în spațiul cibernetic a devenit o problemă reală în Japonia. Mai mult de 3 milioane de încercări de a fura date stocate de calculator au fost înregistrate în 2017. Acestea includ cazuri de atacuri atât pe cardurile de credit, cât și pe portofelele crypto. Hackerii au deturnat de două ori mai mult decât în ​​2016.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here