Cererea in domeniul Crypto este intr-atat de mare incat Japonia nu poate gasi suficienti IT-sti

0
20

Japonia se străduiește să găsească suficienți IT-sti și ingineri pentru a umple locurile din industria crypto , potrivit Reuters.

Japonia are nevoie de IT-sti cu specializare in Cryptomonede

Când Coincheck a fost atacat de hackeri în ianuarie, pierzând mărci NEM in valoare de 530 de milioane de dolari, compania a oferit scuza cum că nu avea personalul să mențină protocoalele de securitate pe care le-a stabilit. Criticii au afirmat că compania a  a redirecționat prea mult din bugetul general către publicitate, taind din fondurile pentru securitate.
Toate aceste premize duc la concluzia evidenta ca Japonia suferă de o lipsă de coderi și ingineri cu experiența chiar in momentul in care piata crypto isi continua expansiunea fulminanta la nivel nu doar national ci si mondial.

japonia are 23 de platforme de tranzactionare la nivel national, deja in functiune si peste 100 asteptand finalizarea proceduilor din partea Japan’s Financial Services Agency (FSA).Potrivit Ministerului Economiei, în 2016 a existat un deficit de 15.000 de muncitori în domeniile mari de date și AI(Artificial Inteligence). Acest lucru este așteptat să crească la 50.000 în 2020 pe baza tendințelor din industrie față de numărul de noi candidați care vin pe piață.

Lipsa fortei de munca din domeniul Crypto a determinat cresterea salariilor in IT

Acest deficit a dus la practici de angajare foarte competitive și o creștere generală a salariilor de angajare în industrie. Pascal Hideki Hamonic, director executiv al companiei Descartes Search, a declarat pentru Reuters :

Oferta de muncă nu poate ține pasul cu cererea.

Aceasta lipsa de IT-sti calificati in industria crypto nu este resimtita doar in Japonia. Industria blockchain este intr-o expansiune fara precedent, tot mai multe tari cautand sa implementeze solutiile oferite de aceasta descoperire.

Salariile  crescut cu 20-30% fata de anul trecut, ajungand la 100.00$ pe an pentru un proaspat angajat. Casele de schimb cauta personal calificat ce poate creea arhitecturi noi, cu abilitati creative, nu doar IT-isti ce rezolva sarcini simple.

a declarat Mark Pink.

Hong Kong isi doreste sa se dozvolte pe plan bancar si al asigurarilor cu ajutorul solutiilor oferite de industria crypto.

Alte țări precum Marea Britanie și SUA, care au medii bune de cercetare prin intermediul sistemelor universitare, au grupuri de ingineri bine pregătiți în tehnologiile în curs de dezvoltare și nu văd lipsa imediată a personalului calificat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here